BLOG

Chyawanprash

L’elixir de la joventut

Chyawanprash és un suplement alimentici en forma de gelea. La seva fórmula ayurvèdica, té més de 2500 anys d’antiguitat i està composta per més de 45 ingredients.

Forma part de rasayana (‘rasa’ vol dir plasma, ‘ayana’ mètode o estudi). El plasma de la sang, per ayurveda, és el teixit primari i del que deriven la resta de teixits. És el primer teixit a tenir en compte per a una bona salud. Rasayana és una branca molt important de l’antiga medicina Ayurveda. És el mètode que estudia la longevitat o rejoveniment del cos i l’eliminació de toxines per restablir la salud. Chyawaprash és considerat un elixir per mantenir la joventut i vitalitat.

En sànscrit, la paraula ‘prash’ significa un menjar preparat especialment i ‘Chyawan’ era el nom del savi que va elaborar aquesta fórmula nutritiva per restablir la seva joventut i vitalitat.

Charaka (s. I d.C.) va ser el metge hindú que va esciure el Charaka Samhita de la literatura India, l’antic tractat sobre el qual es basa la ciència Ayurveda. En aquest tractat, ja va incloure els poders del Chyawanprash.

Beneficis

 • Ajuda a impulsar el sistema immunològic.
 • Protegeix de les infeccions quotidianes causades per bacteris, virus, pols i canvis climàtics, com la tos i el refredat.
 • Enforteix el sistema respiratori en general i també per tabaquisme, asma, bronquitis.
 • Frena l’envelliment cel·lular, és un potent rejovenidor, i retarda l’envelliment.
 • Font importat de vitamina C i antioxidants.
 • Té efectes positius en el funcionament dels ronyons i fetge.
 • Va bé pel colesterol, tensió sanguínea, cabells, ungles, ossos, tendons,….
 • Bo per l’estrès.
 • Retarda la degenaració senil.
 • Elimina toxines del cos, neteja i purifica la sang.
 • Millora el sistema digestiu i el metabolisme en general.
 • Contra la fatiga, manca de vitalitat i falta de vigor sexual.

Com a suplement per a la salut, el poden prendre totes les persones i de totes les edats (amb prèvia consulta mèdica), no es coneixen contra-indicacions ni efectes secundaris. Hi ha formulacions específiques per diabètics que no duen edulcorants.

Ingredients principals

Aquests ingredients estan formats per diferents grups d’aliments com: fruites, arrels, especies, herbes i minerals. L’ingredient principal és la fruita Amla o Amalaki, amb un molt alt contingut de vitamina C i antioxidants.

Aquesta llista ès d’ingredients bàsics, però la formulació és més llarga (+ de 45) i pot variar en funció del fabricant:

Amalaki, Ashwagandha, Arjuna, Pebre llarg, Bambú, Neem, Centella asiàtica, Sàndal blanc, Malabar, Canyella, Espàrrec, Belladona, Cúrcuma, Regalèssia, Passes, Bala, Safrà, Cardamomo, lau, Oli de sèsam, Guee, Mel, Sucre.

Com es pren Chyawanprash?

El chyawanprash té un sabor fort y picant. Es pot prendre directament una o dues cullerades de cafè al dia o dissolta en llet calenta o aigua calenta. Per menors de 12 anys, prendre mitja cullerada de cafè. S’hi pot afegir mel.


Abrir chat
1
Hola soy Jordi Maseras.

1. Si quieres apuntarte a un curso, te ayudo encantado.

2. Si ya eres alumno, recuerda por favor que el soporte es vía email jordi.maseras@rackma.com.